На Хмельниччині знайшли залишки невідомого раніше трипільського поселення

На Хмельниччині знайшли залишки невідомого раніше трипільського поселення
Укрінформ
  • У Полонному археологи натрапили на кераміку доби енеоліту.
 

На околиці міста Полонне, у районі Гамарня, знайшли кераміку доби енеоліту та бронзи, яка може свідчити про розташування там у середині ХІХ століття палацово-паркового комплексу Карвіцьких-Валевських. Про це повідомив член Міжнародної організації захисту пам’яток і визначних місць Сергій Шпаковський, пише Укрінформ

Як зазначив археолог, сам палац втрачений, однак там залишилося дві господарські будівлі та понад 50 дубів, яким до 200 років. До цього не було інформації про таке поселення на околиці містечка. 

Відео дня

Археологи підготували висновок з результатами експедиції, який планують передати в міську раду. Вони вимагають від депутатів перед розпаюванням території провести там археологічні дослідження.

  • "Нами знайдена кераміка доби енеоліту, а це Трипільська культура (IV-III тисячоліття до нашої ери), і також кераміка доби бронзи, а це ІІ тисячоліття до нашої ери. Ми підготували висновок, який передамо в міську раду, про те, що перед розпаюванням, земельно-будівельними роботами на цій території потрібно провести археологічні дослідження", - зазначив Шпаковський.

За його словами, варто розробити культурні креативні проєкти з розвитку цього місця, зокрема дослідити фундамент та провести геосканування території.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Читач05

    Кто то контролирует бред который здесь пишут????? Причём находки эниолита к дворцу 19-но столетия и к дубам которым по 200 лет.... Хватит у нас красть время...Или всех тут идиотами считаете? Сами кто то из журналистов читает это дерьмо? Кто то хоть проверяет что здесь пишется?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС 21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up