Скульптура біля хмельницької юнацької бібліотеки "розходиться по швах"

Скульптура біля хмельницької юнацької бібліотеки "розходиться по швах"
Скульптурна композиція дівчини та хлопця, які тримають над собою розгорнуті книги, з’явилась перед обласною бібліотекою для юнацтва близько 40 років тому. Однак з часом пам’ятник почав тріскатись.

 «Наука» - так називається пам'ятник, який знаходиться перед бібліотекою для юнацтва З часом він почав тріскатись і на скульптурі утворились великі дірки.

- Ми вже давно звертались до влади, щоб вони відремонтували пам’ятник, писали листи ще колишньому меру Мельнику. Він обіцяв відновити скульптуру. Її навіть збирались забирати на реставрацію. Звертались і в управління ЖКГ до Чапайди, але нам сказали, що нема фахівців в місті, які б виконали необхідні роботи, - розповідає заступник начальника Хмельницької обласної бібліотеки для юнацтва Віра Тарчевська.

Бібліотека подавала документи, аби скульптуру перевели на баланс міста, однак влада ніяким чином на це не реагувала. Тому пам’ятник і досі рахується власністю бібліотеки.

Відео дня

- Нам потрібен був дозвіл обласної ради на те, щоб місто взяло пам’ятник на свій баланс. Нам цей дозвіл дали. Ми передали його міській владі і тоді все зупинилось. Мельник виступав, що пам’ятник демонтують і відправлять на реставрацію і дотепер це лише обіцянки, - каже Віра Тарчевська.

У відділі благоустрою управління житлово-комунального господарства кажуть, що скульптура знаходиться на балансі бібліотеки, тому коштів на її реставрацію вони виділити не можуть. Адже то буде нецільовим використанням бюджетних грошей. 

Найбільша дірка знаходиться на задній частині ноги хлопця

По швах розходиться і передня  

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (7)
  • Anton Kozlovskyi

    а от миколу островського який досі стоїть там зовсім поруч, біля 17 школи, ніяка холера не бере, а ні час, а ні декомунізація

    Анонім reply Anton Kozlovskyi

    Бо він спортом займається. то й штани не тріщать по швам
  • Анонім

    Штани потрібно для юнака нові купити, а то поправився вот і вони тріснули по швам.
  • Анонім

    Це для відвідувачів безпечно?
  • Leonid Shatcilo

    фахівці є, Рибчинський Петро. Працював в художньому комбінаті в скульптурному цеху, крім нього ніхнто не зробить. можу дати його моб. телефон. він робив погруддя І. Франка.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 Вважались зниклими безвісти. «На щиті» повернулись троє військових з Хмельниччини 19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up