У Раді пропонують заборонити переносити робочі дні в Україні через свята

У Раді пропонують заборонити переносити робочі дні в Україні через свята
ua.depositphotos
  • Якщо святковий день збігається з вихідним, вихідний день зазвичай переносять на наступний після святкового або неробочого.
  • Але таку практику пропонують скасувати.
  • Чим аргументують таку ініціативу, читайте на нашому сайті.

У Верховній раді пропонують заборонити перенесення вихідних та робочих днів. Відповідний законопроект №4597 зареєстрували у ВР. Про це пише РБК-Україна з посиланням на дані з сайту парламенту.

Як зазначається, кожного року Кабмін видає відповідні розпорядження про перенесення робочих днів, мотивуючи таке рішення створенням сприятливих умов для використання святкових та неробочих днів, а також раціональним використанням робочого часу. Але ініціатори заборони вважають таку практику "типовою радянською традицією, яка до сьогодні зберігається в деяких пострадянських країнах, зокрема, в Росії".

  • "Надмірна кількість перенесень робочих днів негативно впливає на продуктивність праці, мінімізує можливості роботи з інвесторами та донорами і назагал формує негативну репутацію бізнеспотенціалу України у світі", - зазначається у пояснювальній записці.

Окрім того, автори запевняють, що перенесення робочих днів призводить до 6-денного робочого тижня, що є порушенням законодавчих вимог до мінімального часу відпочинку працівника, який не може бути зменшеним.

Відео дня
  • "Водночас, перенесення робочих днів подекуди призводить до 4 неробочих днів поспіль, що знижує трудову мотивацію, а також негативно впливає на можливість людини адаптуватися до робочого дня, що є наступним за довгими вихідними", - сказано у пояснювальній.

Наразі документ опрацьовується у комітеті з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів.

Друзі, а що ви думаєте про таку ініціативу?

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Хуан Матус

    Неужели перенос рабочих дней влияет на "бизнес-потенциал Украины в мире"? А не тупая микро- и макрополитика сей ущербной власти?
  • Читач00

    ... и будем работать 24\7
  • Andriy Marchyk

    Диктатура слуг народу...
  • Адмін Адмін

    а давайте взагалі вихідні відмінемо
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС 21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up