Хто може зайняти крісло мера у Хмельницькому

Хто може  зайняти крісло мера у Хмельницькому
Відколи колишній міський голова Сергій Мельник став депутатом Верховної Ради, у місті почали гадати, хто ж стане наступним очільником Хмельницького. Серед ймовірних кандидатів – тих, яких «сватають», і тих, які самі «сватаються», – колишні суперника Мельника, місцеві активісти, політики та чиновники.

Нагадаємо, що у  Верховній Раді зареєстрували  проект постанови за номером 1703-1, згідно з яким хмельничани повинні обирати  нового міського голову  уже навесні.  У виборах наприкінці березня зацікавлені чи не усі ймовірні кандидати. Втім, про своє бажання стати новим  «батьком» міста говорять дуже скромно.  Поки що Хмельницьким «гуляють» декілька прізвищ як активістів, так і чиновників, які б зайняли вакантне місце.

Номер один у так званому списку - секретар Хмельницької міської ради  Костянтин Чернилевський, який  з листопада виконує обов’язки міського голови. Саме він, займаючи одночасно дві посади, займається зараз проблемами міста.   Костянтин Іванович  розповів «ВСІМ»,  що зараз у його планах такої стратегії немає. Проте, якщо він надумає реєструватися, то у свої  передвиборчій кампанії покаже, як працює  Верховна Рада.  

Одним із ймовірних кандидатів, якого також «прогнозують» і на посаду голови Хмельницької ОДА, - заступник мера Анатолій Нестерук.  Про свою кандидатуру на майбутніх виборах він говорить неохоче.  
- Я ще не знаю точно, що мають бути вибори. Як буде відомо точно, що вони будуть, то я скажу свою відповідь, - каже Анатолій  Нестерук. - Я маю повно роботи, над такими питаннями я поки не задумаюсь. На сьогодні це не стратегічне питання для міста – чи будуть, чи ні. Якщо закон буде прийнятий, я вам відповім.

Відео дня

Голова обласного осередку Спілки ветеранів Афганістану Микола Приступа, який керував містом 2002–2006 роках,   ще не оцінив свої можливості, тому однозначної відповіді не дає.   

- Я ще не задумувався  над цим питанням. Буде час виборів,  будемо думати. А поки я чітко не можу сказати, чи буду кандидатом, чи ні, - каже Микола Приступа.

Ще одним із потенційних кандидатів, розглядають першого заступника голови Хмельницької ОДА  Олександра Симчишина.

-Бажання звичайно є, і сили відчуваються, щоб змінити ситуацію в місті, але за цей час багато чого ще може змінитися, - каже  Олександр Симчишин. -  Ближче до тої події будемо визначатися.

Також, ходять чутки про те, що екс-голова Хмельницької облдержадміністрації, керівник Хмельницького обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України Віталій Олуйко також готується до вибрів. Але говорити про це Віталій Миколайович ще не готовий.

- Я зараз не буду відповідати, коментувати, обов’язково дам інтерв’ю пізніше. Зараз в ЗМІ різні публікації, які викликають не дуже здоровий ажіотаж.

Крім посадовців,  про  вибори міського голови вже задумуються місцеві активісти. Зокрема, Руслан Рохов.
- Місто розвиває не одна людина, а команда людей, - каже Руслан Рохов. - Питання не  в тому, чи хочу я чи не хочу, а в тому, чи є сформована команда. Потрібні люди, які  присвятять себе місту на 5 років. Якщо  такі знайдуться, і вони побачать в мені людину, яка  б могла керувати містом, тоді будемо працювати. Якщо команди нема, то я не бачу сенсу щось робити.

 Голова хмельницького «Автомайдану» Вікторія Середюк каже, що у мери вона балотуватись не буде однозначно, хоча ідея така була.  
- Виникала така ідея, багато активістів радили мені, щоб я висунула свою кандидатуру, - зазначає Вікторія  Середюк. - Там потрібна реєстрація, передвиборча кампанія. Я вважаю, що зараз витрачати гроші потрібно на армію. А зайвих у мене просто нема.

Не виключено, що у перегонах братимуть участь  голова хмельницької Ради Майдану Алім Міщук, екс-нардеп від «Батьківщини» Олег Лукашук, депутат Хмельницької міської ради Сергій Мандзій та постійний кандидат на це місце Віктор Коліщак. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (59)
  • Анонім

    А хто знає, де приймальні цих кандидатів? Дуже-дуже треба!
  • Vladimir Gursky

    Виталий Олуйко нормальный человек. За ним грешков не видел.
  • Анонім

    Симичшин. Я за нього проголосую. Господар і в адміністрації він це показав.
  • Анонім

    Давайте краще свої пропозиції вносити по кандидатурі, я не бачу з перелічених претендентів людину яка б відповідала посаді міського голови!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 Вважались зниклими безвісти. «На щиті» повернулись троє військових з Хмельниччини 19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up