На Хмельниччині конвоїрів звинуватили у вбивстві засудженого

На Хмельниччині конвоїрів звинуватили у вбивстві засудженого

Андрій Данилюк помер у хмельницькому СІЗО в жовтні 2015 року. Конвоїри побили його гумовими кийками.

Засудженого 31-річного кам'янчанина мали перевести із СІЗО в колонію іншої області. Звідти за ним приїхали конвоїри. Саме вони мали провести повний обшук Андрія Данилюка перед етапуванням. Як повідомляють в прокуратурі Хмельницької області, засуджений не захотів виконувати вимоги правоохоронців. Він чинив опір і навіть завдав травм конвоїрам. Ті у відповідь відлупцювали його гумовими кийками. Від отриманих травм кам'янчанин помер.

Іншу версію вбивства Андрія Данилюка озвучила його дружина. Яна Магелат вважає, що чоловіка замовили. Мовляв, той володів інформацією про незаконну діяльність керівництва пенітенціарної служби. Про це та інші факти своєї версії вона повідомила на конференції «Щодо вбивства ув’язненого Андрія Данилюка у стінах Хмельницького СІЗО»

«Близько 18:00 до нього прийшли в камеру  і сказали Андрію йти  на розмову  до начальника СІЗО. Він вийшов без речей…  Тобто ні про яке етапування мови бути не може.  Його завели в підвальне приміщення СІЗО і забили. Це не було на першому поверсі. Є свідки, які це бачили. Але цих людей не допитують. Ніхто з прокуратури нічого робити не хоче», - жалілася вдова.

Відео дня

Після 7 місяців розслідування в прокуратурі встановили, що конвоїри перевищили службові повноваження. Двом правоохоронцям повідомили про підозру в умисному тілесному ушкодженні, що спричинило смерть. Якщо їхню вину буде доведено, то їм загрожує до 10 років позбавлення волі.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 Вважались зниклими безвісти. «На щиті» повернулись троє військових з Хмельниччини 19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років Від читача 07:27 Фахівці КНП "ХОССЦ" взяли участь у конференції під егідою Асоціації інтервенційних кардіологів України 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up