"Так смердить, що аж очі виїдає. Допоможіть нам знову нормально жити!!!"

"Так смердить, що аж очі виїдає. Допоможіть нам знову нормально жити!!!"
В нашому будинку, на 9-му поверсі живе родина, яка в своїй квартирі влаштувала сміттєзвалище. Зі всіх смітників міста вони стягують туди різний непотріб, розводять у квартирі голубів та їхній послід. Ні вдень, ні вночі не можемо нормально жити, задихаємося від смороду.

З такою розповіддю до редакції «ВСІМ» звернулися мешканці під'їзду житлового будинку, що по вулиці Панаса Мирного 21/1 . Вони вже неодноразово зверталися в санепідемстанцію та ЖЕК.

Комунальники про проблему знають, але вирішити її самостійно не можуть, не знаходять спільної мови з господинею квартири.  

-Так, у під’їзді дійсно смердить, - розповів заступник директора ТОВ ЖЕО В’ячеслав Колєсніков. - Я вже був тут неодноразово. Ми самі приходили з’ясовувати ситуацію, і мешканці під’їзду до нас також зверталися. Сюди навідувалася і санстанція, і міліція. Ми провели роботу, є постанова адмінкомісії. За її висновками й насправді в квартирі антисанітарійні умови, складений протокол. На співпрацю з нами жінка не йде. ЖЕК обслуговує місця загального користування, - це наприклад під’їзд. Але ми не маємо права заходити в квартиру без дозволу господарів й наводити там лад. Повторюсь, власниця квартири на контакт не йде. Погоджуюсь, так не має бути, й розумію людей, які стали «заручниками» сусідки. Якщо в нас буде доступ до помешкання, то ми вивеземо весь непотріб туди, там де він й має бути - на сміттєзвалищі.

Відео дня

Біля під’їзду будинку зібралися його мешканці. Вони в один голос скаржилися, що в таких умовах більше жити не можна, й потрібно негайно щось робити. Запропонували зайти у під’їзд й піднятися на 9-й поверх. Відчинивши двері під’їзду одразу відчувався неприємний запах. Піднявшись вже на дев’ятий поверх сморід був дуже різкий. Постукали у двері (якщо їх можна так назвати - прим.автора), ніхто не відчинив. Хоча, там було чути шорох. Чи там знаходилися мешканці квартири, чи голуби, ми стверджувати не будемо. Лише по дверях бігали гидкі зграї тарганів . Аби зробити фото (хоч балконів пані Г.- прим.автора), одна жінка нас люб’язно запросила у свою квартиру. Вийшовши на її балкон й відчинивши вікно (вона живе на поверх вище-прим.автора) знову відчули сморід. ..Спустившись донизу, мешканці продовжили свої розповіді.

-Куди ми тільки не зверталися, і що тільки не робили, аби припинити це знущання над нами, - каже мешканка будинку Ганна Дроздова. – Останні роки ця сусідка стала просто неадекватною. Влаштувала в своїй чотирикімнатній квартирі сміттєзвалище. Зносить туди картонні ящики, пластикові пляшки, ганчір’я та інший непотріб. Мало того, вона у своїй квартирі розвела голуб’ятню, на балконах вже по коліна посліду. Це просто жах. Сморід на весь під’їзд, а коли спекотна погода, так взагалі хоч протигази всім вдягай. У неї донька палить, якщо кине ще й недопалок в цю гору сміття, то ми всім під’їздом злетимо в повітря… Наші діти та онуки не можуть знаходитися у квартирах, бо вікна нормально не можемо відчинити, задихаємося.З розповідді сусідів: господиня 4-х кімнатної квартири Галина 1958 року народження. Має двох дітей працездатного віку. Донька проживає разом з нею, дівчина іноді підробляє на овочевому базарі допомагаючи чистити овочі. Син проживає окремо, і у нього туберкульоз. Іноді його бачать у будинку. Квартирні рахунки чомусь й досі приходять на  імя її давно померлого чоловіка (51476- номер-див.нижче малюнок)

- В ЖЕКу в неї борг понад 10 тисяч гривень, у міськводоканал - 8, за тепло  майже 15, за газ також, - розповіла Олена Соловей. - Все вже давно відключено, єдине що є - це каналізація, мешканці впросили залишити, бо як ще й гадити в кімнатах буде, то ми вже задихнемося повністю. Неприємна ситуація до болю, я сплачую за все регулярно та вчасно, але страждаю. Не можу вже це терпіти. Вона живе надомною. Балкон не засклений, птахи облюбували його й постійно там гніздяться, протікає, уявіть собі цей жах. Що їй тільки ми не казали, як тільки не вмовляли схаменутися, пропонували навіть скластися їй на балконну раму. Вона від будь-якої допомоги та спілкування відмовляється. Уявіть собі, скільки всього за багато років там накопилося, щоб щось виносила не бачимо, лише все туди. В квартиру нікого не пускає, не одноразово просили її припинити це робити, але марно. Допоможіть нам повернутися до нормального життя!!!

Люди обурені й терпець їх вже увірвався, збирають папери та планують йти до суду.

P.S. Журналісти «ВСІМ» двічі приходили до Галини Гриник, двері вона так і не відчинила. Залишали їй листа з номером телефону та адресою редакції, але з журналістами на контакт жінка так і не вийшла.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (16)
  • р

    В таких квартирах пожежі часто бувають. Ось де загроза, хоч і не з Хмельницького, але був свідком, де в квартирі придуркуватих плюшкінів сталась пожежа.

    Про це потрібно говорити, а не про інфекцію.
  • 000

    свиньи должны жить в свинарниках, отдельно от нормальных людей, потому что они свиньи.
  • Правдолюб

    Подібна ситуація і шлях її вирішення. До речі, також у Хмельницькому.  http://tovarish.com.ua/archive/907/Piataia_po/Yak_zmusyt8144.html

  • Правдолюб

    Знайшов в Інтернеті статтю, де описується подібна вашій ситуація і як її вирішити можливо. Тільки там замість голубів зграя собак і т.п. наслідки. Ви тільки почали шлях вирішення проблеми. Тобто з адмінпорушення. У разі нереагування згаданих бомжів і продовження далі такого способу життя, розведення антисанітаріїї, їх можуть на законних підставах виселити. Крім того, що вони розвели страшну антисанітарію, що загрожує у значній мірі життю оточуючих людей, в  них також значна заборгованість перед комунальними службами. Впевнений, що ваша наполегливість дозволить протягом максимум півроку позбутись таких сусідів. Посилання на згадану вище статтю: http://tovarish.com.ua/archive/907/Piataia_po/Yak_zmusyt8144.html

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 Вважались зниклими безвісти. «На щиті» повернулись троє військових з Хмельниччини 19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up