«М‘ясна пательня» від шеф-кухаря Христини Мадоян

«М‘ясна пательня» від шеф-кухаря Христини Мадоян
Готуємо «М‘ясну пательню» з шеф-кухарем кафе «Малібу» Христиною Мадоян.

- «М‘ясна пательня» - це одна з найпопулярніших страв нашого закладу, - розповідає шеф-кухар кафе «Малібу» Христина Мадоян. – Її замовляють щодня, можна навіть додому. До прикладу, протягом останніх двох тижнів ми зробили 25 таких пателень. Пропоную приготувати цю страву і спробувати її чудовий смак.


Особливістю є те, що сам шеф-кухар подає страву на розігрітій пательні. При цьому чути неймовірний аромат, приємне шкварчання щойнозготованої їжі. Ефекту надає пара від розігрітої поверхні пательні.


- «М’ясна пательня» – це дуже корисна і легка страва, - каже кухар. – вітаміни у овочах та легке нежирне м’ясо роблять її бажаним гостем на кожному столі. Якщо ви зробили замовлення пізно ввечері, то після споживання страви ви не відчуєте жодного дискомфорту у шлунку.

Відео дня
>
Для «М’ясної пательні» потрібно:


Куряче філе – 150 г
Свинний биток – 150 г
Кабачки – 200 г
Печериці – 100 г
Помідори – 100 г
Цибуля ріпчаста – 70 г
Болгарський перець – 50 г
Китайський кисло-солодкий соус – 50 г
Петрушка, кріп, часник, сіль, перець, коріандр, хмелі-сунелі – за смаком
Олія для смаження


Час приготування: 15-20 хвилин


Вихід: 4 порції


Як готуємо:

Ріжемо м’ясо соломкою, а овочі – крупники кубиками.


Ставимо на плиту дві пательні – одну чавунну, на якій потім будемо подавати готову страву, – просто грітися, а на іншу наливаємо олію.


Коли олія нагріється, викладаємо на пательню м’ясо і обсмажуємо до рожевого кольору на слабкому вогні.


Коли м’ясо буде майже готовим, додаємо кабачки з цибулею.


- Помішувати інгредієнти на пательні потрібно дуже обережно, щоб на виході ви не отримали «каші» замість рівних шматочків, - радить шеф-кухар Христина Мадоян. – Для цього краще крутити сковорідкою за ручку.


Після кабачків на пательню викладаємо печериці з болгарським перцем.


- Гриби потрібно порізати на чотири частини, - каже кухар. - Якщо печериці невеликого розміру, то ріжемо навпіл.


Коли страва майже готова, додаємо спеції, помідори, китайський соус і часник.


- Спеції потрібно давати у самому кінці приготування страви, коли овочі майже готові, - радить шеф-кухар. – Якщо їх додати на початку або в середині приготування, то м’ясо і овочі втратять свої смакові якості.  Додаючи спеції у кінці, ми зможемо відчути смак і м’яса, і овочів, і самих спецій.


Замість помідорів можна використовувати томатну пасту. Для цього кухар радить трішечки розбавити її водою і додати до страви у самому кінці приготування.


- Єдине, чим можна зіпсувати «М’ясну пательню» - це пересолити, - каже Христина Мадоян. – Тому раджу з сіллю бути дуже обережними. Якщо спецій буде забагато, то страва буде гіркою.


Для того, щоб перевірити, чи готова страва, необхідно дерев’яною шпажкою проколоти м’ясо та овочі. Якщо вони м’які, значить вже готові.


- Для приготування «М’ясної пательні» можна взяти будь-яке м’ясо за вашим бажанням і смаком, - розповідає шеф-кухар Христина Мадоян. – Це може бути телятина, баранина.


«Пательню» можна приготувати без м’яса (це для тих, хто його не вживає). Але обов’язково додати баклажани. Кухар каже, що тоді вийде смачне овочеве соте.


Готову страву викладаємо на розігріту пательню і посипаємо дрібно порізаною зеленню.

«М’ясна пательня» готова.


Смачного!


Кафе «Малібу»


Хмельницький міський пляж


тел. 70-60-45, (093) 450-79-63


Шановні кухарі та любителі кулінарного мистецтва! Надсилайте власні фоторецепти на адресу [email protected] і нехай весь Хмельницький смакує!

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Назар Пеленський

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС 21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up