Ваш старий смартфон може допомогти дитині з Хмельниччини. Як це працює

Ваш старий смартфон може допомогти дитині з Хмельниччини. Як це працює
Фото зі сторінки "Хмельниччина без сиріт" у Facebook
  • Зазвичай застарілі моделі телефонів продають, обмінюють чи залишають валятися у шухляді.
  • Та іноді такий смартфон може допомогти й добряче когось виручити.
  • Розповідаємо, як це працює. 

Знайти місце старому смартфону в сучасному світі легко. Чимало магазинів з технікою пропонують обмін однієї моделі на новішу. Ще один варіант - продати й отримати певну суму. Також можна перетворити телефон у справжню “виручалочку”, що здатна принести комусь неабияку користь. 

З початком пандемії життя людей зазнало змін. Роботу та навчання в традиційному форматі замінив онлайн-режим. Це передбачає наявність певних засобів зв’язку. Тож планшет, комп’ютер чи телефон став незамінною річчю для багатьох. І вислів “без телефона, як без рук” перестав здаватися дивним чи безглуздим. 

Освіта - одна зі сфер, в якій з’явилися онлайн-уроки для школярів і онлайн-лекції для студентів. Наприклад, завдання учнів перевіряють в Classroom чи Viber. А саме навчання проходить в Zoom або Skype. Вчитель спостерігає за присутніми в класі через камеру комп’ютера чи свого смартфона. Ну а діти обходять без сусіда по парті. Бо тепер ним є віконечко із зображенням однокласника. 

Відео дня

А як бути дітям, які живуть не лише без смартфона, а й без інтернету? Розв'язати проблему вже не вперше беруться в ГО “Хмельниччина без сиріт”.

Немає інтернету й телефона - немає навчання

Голова громадської організації Тетяна Воронцова допомагає знедоленим сім’ям на Хмельниччині. Вона часто навідується до багатодітних сімей, допомагає їм речами, їжею чи грошима. Попередньо про візити повідомляють на сторінці у Facebook. 

Цього разу там опублікували повідомлення про збір вживаних смартфонів. Їх мають відвезти дітям, які не мають змогу навчатися дистанційно. Тетяна Воронцова розповіла, що такий збір організовують не вперше. Під час зимового локдауну деякі школярі з Хмельницької області зіткнулися з проблемою відсутності можливості навчатися. За підтримки хмельничан, тоді змогли допомогти близько 10 сім’ям. До слова, деякі з них мешкали в селах без інтернет-з’єднання. 

Куди приносити вживані телефони

Кілька днів тому розпочався новий збір смартфонів. Адже школярі знову змушені “гризти” граніт науки через монітори. За словами Тетяни Воронцової, на Хмельниччині є ще чимало дітей, які не можуть навчатися через відсутність технічної складової. А батьки таких школярів не в змозі забезпечити їх телефонами. 

Допомогти дітям можна залишивши свій старий телефон у трьох точках збору в Хмельницькому:

  • провулок Дубівський, 18
  • магазин “Едемський сад” біля танку
  • дитячий комісійний магазин “Бджілка”.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (11)
  • Oleg Sandula

    депутатів потрусіть
  • Dmytro Skibchyk

    Це хороша ідея, але може владі перестати "черепашок" " фонтанчики" будувати, а трошки зайнятися питаням малозабезпечених сімей і дітей сиріт?

    Svitlana Solonina reply Dmytro Skibchyk

    Dmytro Skibchyk от замість того прапора за 5 мільйонів краще би дітям допомогли.

    Читач78 reply Dmytro Skibchyk

    Сейчас новая тема — решили купить и установить самый большой в области флаг за 5 млн грн. Это сколько же можно было бы смартфонов за эти 5 лямов накупить.
  • Александр Олейников

    Може Новою поштою можна відправити ?
  • Ирина Старова

    Смартфон что, вещь первой необходимости?

    Галина Антоненко reply Ирина Старова

    не смартфони треба роздавати а батьків роботою забезпечити...

    Надія Боднар reply Ирина Старова

    Ирина Старова зараз так, тому що діти в селах також змушені вчитись дистанційно. А не в кожного з них є ноут з інтернетом.

    Ольга Давиденко reply Ирина Старова

    Ирина Старова А Вы хотя бы 2 дня не пользуйтесь смартфонов,и тогда увидете что это вещь первой необходимости!🤔

    Victor Goryachok reply Ирина Старова

    Iren Yanevskaya З початком пандемії життя людей зазнало змін. Роботу та навчання в традиційному форматі замінив онлайн-режим. Це передбачає наявність певних засобів зв’язку. Тож планшет, комп’ютер чи телефон став незамінною річчю для багатьох. (c)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС 21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up