Новини компанії: ТМ “Фруктовий рай” показала, де вирощує зелень

Новини компанії: ТМ “Фруктовий рай” показала, де вирощує зелень

Вони мають найбільший асортимент продукції, зібраний на одній вітрині. Ставлять дешевшу ціну, бо лояльні до своїх постійних клієнтів. Нещодавно підприємство “Фруктовий рай” відсвяткувало 10 років з дня відкриття. І вперше за час роботи вирішили показати те, чого раніше не бачив ніхто - свої теплиці.

Від асортименту, який пропонують у магазинчиках від “Фруктового раю”, і справді розбігаються очі. Це овочі та фрукти, ретельно відібрані та перевірні тими, хто займається цим бізнесом. Мережа магазинів “Фруктовий рай” має кілька власників. І кожен відповідає за свою частину роботи. Щоб працювати на всі 100, потрібно любити те, що робиш. Про це добре знає одна із засновниць фірми Ірина Майстерчук та її родина. Вона знайома з усіма, хто вирощує городину і вже з першого погляду може сказати якісний перед нею продукт чи ні.

- Вже по зовнішньому вигляду ми розуміємо, чи хороший, наприклад, буряк чи ні. Дивимося ззовні, розрізаємо перевірити колір і смак, щоб був солодкий, - каже Ірина Майстерчук. - Якщо переконаємося, що він переживе зиму - беремо.

Що вирощують і де

У чому ж секрет і звідки ж привозять товар у кіоски? Все просто! Овочами забезпечують місцеві виробники - ті, хто вирощує картоплю, моркву і буряк на території області. “Фруктовий рай” працює без посередників. З господарств тоннажі з городиною відправляють відразу на склад, а звідти - на торгові точки. Як правило, беруть в одних і тих самих. Працюють з роками перевіреними людьми, які спромоглися підтвердити якість вирощеного продукту.  

До вибору асортименту підходять дуже відповідально та виважено. Тому серед продуктів є кілька десятків найменувань. Але найбільша гордість мережі - це зелень. Її вирощують власноруч. Відразу з грядки пишні листки салату, ароматна петрушка і кріп потрапляють на прилавки.

Першу свою теплицю “Фруктовий рай” обладнав 10 років тому в селі Ясенівка Ярмолинецького району. Починали з кількох позицій, а вже зараз вирощують зелену цибулю, салат, руколу, базилік, мангольд, розмарин, орегано, чебрець, м’яту та іншу зелень. З ранньої весни і до пізньої осені мають свіжі кріп та петрушку. За роки кількість власних теплиць збільшилася до 6.

Крім того, з 80 “соток” збирають овочі: селеру, огірки, капусту, перець. Часто експерементують, щоб урізноманітнити асортимент. Цього року, наприклад, в теплицях виростили новий сорт помідор Pozzana. Ці томати “сливової” форми, мають високі кущі та дають великі плоди. Власну продукцію в кіосках помічають - на ціннику пишуть “Домашня”. Хоч постійні клієнти вже впізнають її самі.

Сімейний бізнес  

В Ясенівці працює 5-6 людей, серед них мама та сестра Ірини Майстерчук. Робочий день у них починається з світанку і триває до пізнього вечора. Городину збирають і відправляють у Хмельницький.

Броніслава Рихлик - мама Ірини - завідує усім господарством. Жінка розповідає, що як і у будь-якому бізнесі без проблем не буває. Хоч зелень не вибаглива до тепличного вирощування. Але потребує хорошого грунту, води і світла сонця. Це основні складові умови для вирощування. Зараз вже використовують крапельну систему поливу в теплицях. Таким чином забезпечують подачу води в необхідній кількості в корінь рослини.  

- У нас сімейний бізнес, - наголошує Ірина Майстерчук. - Сестра і мама знають, як правильно виростити, а я - як продати. Зізнаюсь, що ми не встигаємо задовольнити той попит, який є сьогодні.   

Окрім спеціалізованих кіосків, “Фруктовий рай” забезпечує зеленню кілька хмельницьких ресторанів. Для них готують мікси салатів. Вони, до речі, є затребуваним продуктом в усі періоди сезонів. 

Кучерява петрушка у свіжому і засушеному вигляді є важливим  інгредієнтом для багатьох страв
Рукола
Помідори черрі 
Зелень в теплицях вирощують круглий рік
У теплицях застосовують систему крапельного зрошення 
Стручковий перець
Мангольд
Капуста 
Базилік
Зелена цибуля 
Вирощують кілька видів салатів, серед яких: Лолло Росса, латук, шпинат, мангольд...
Зелена цибуля 
Фруктовий рай готує мікси салатів на продаж 
сорт помідор Pozzana

на правах реклами 

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС 21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up