Сім порад з пошуку роботи: з чого почати та як виділитися з-поміж інших (Новини компаній)

Сім порад з пошуку роботи: з чого почати та як виділитися з-поміж інших (Новини компаній)
  • Принаймні раз у житті кожному доводиться шукати роботу.

  • Це не тільки спосіб заробити на життя, а й самореалізуватися.

  • Розповідаємо, як зробити процес пошуку швидшим та простішим.

Будь-хто у своєму житті хоча б раз шукав роботу. У сучасному світі змінювати місце роботи можна багато разів. Це ж стосується й сфери зайнятості. Для когось це дається легко, а комусь доводиться переживати стрес від численних відмов. Хай там як, а через цей процес доведеться пройти кожному. Розповідаємо, як зробити пошук роботи простішим та швидшим.

Порада №1. Визначте «портрет» вакансії. Якщо ви не розумієте, що вам потрібно, ви це не знайдете. Для створення «портрета» потрібно виділити важливі чинники — головне, чого ви хочете від нової роботи. Це може бути режим зайнятості — повна або часткова. Сюди ж належить рівень зарплати. Якщо у вас немає досвіду, то вам може знадобитися навчання.

Порада №2. Складіть резюме. Цей документ не повинен займати багато сторінок — не більше півтори. Найважливіші факти у ньому потрібно розміщувати на початку, менш значущі — ближче до кінця. Варто звернути увагу на грамотність, особливо якщо складаєте резюме англійською чи іншою іноземною мовою. У цьому допоможуть безкоштовні інструменти на зразок «Grammarly». Найбільшу увагу в резюме варто приділяти конкретним показникам та уникати загальних формулювань.

Порада №3. Напишіть супровідний лист. В цьому документі ви максимально коротко описуєте, чим вас зацікавила вакансія. Зазвичай супровідний лист шукачі роботи ігнорують, тому він він може вигідно вирізнити вас серед інших кандидатів.

Порада №4. Будьте готові до тривалого пошуку. Зазвичай це займає до місяця часу, зрідка більше. Якщо ви високооплачуваний спеціаліст, то пошук може тривати кілька місяців. Починаючи пошук роботи, будьте готові до питань на зразок «Чому саме наша компанія?» Варто також бути готовим відповісти, ким ви бачите себе за один-три роки. Все це дозволить вам та вашому потенційному роботодавцю зрозуміти, чи збігаються ваші очікування. Не забувайте й про звичайні правила пристойності. На співбесіду варто приходити принаймні за 15 хвилин. Варто також звертати увагу на вбрання — навіть якщо у вас творча професія, воно не повинно бути занадто розкутим.

Порада №5. Будьте проактивні. Це означає, що ви повинні робити дещо більше, ніж інші кандидати. Якщо хтось просто відправляє резюме, напишіть ще й супровідний лист. Подзвоніть HR-менеджеру та скажіть, що вам цікава ця робота. Таким чином у вас з'явиться ще одна можливість виділитися серед багатьох інших кандидатів.

Порада №6. Не переймайтеся негативними відповідями. На хороші вакансії звертають увагу багато кандидатів, і якщо вам відмовили, це не означає, що з вами щось не так. Ймовірно, серед претендентів був хтось такий же, як і ви, і йому вже запропонували цю роботу. Помилки є неминучими, і на них варто вчитися.

Порада №7. Користуйтеся сайтами з пошуку роботи. В цифрову епоху цей метод пошуку вакансій є найбільш зручним. Можна відразу дізнатися основні відомості про місце роботи та перевірити роботодавця. Одним із таких сайтів є grc.ua. У його базі налічується понад 85 тисяч компаній та понад 10 тисяч різноманітних вакансій в Україні. Сайт дозволяє підібрати потенційне місце роботи за різними параметрами — від зарплати до найменування конкретної компанії. Сайт допоможе у пошуку бажаної вакансії Львів на lviv.grc.ua чи мешканцям будь-якого міста України. Все це допоможе вам прискорити отримання роботи вашої мрії.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС 21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up