Точка зору: Активісти партії вивчають європейський досвід розбудови молодіжних організацій

Точка зору: Активісти партії вивчають європейський досвід розбудови молодіжних організацій
Як працюють молодіжні політичні організації у Європі та як побудувати успішне молодіжне крило партії в Україні – протягом трьох днів у Києві молоді партійці з усієї країни тренуються організовувати партійну роботу.

Семінар “Партійні молодіжні організації в європейській політиці” для активістів партії “БПП “Солідарність” організований за підтримки Фонду Конрада Аденауера, який вже понад 20 років супроводжує процес демократичних перетворень в Україні.  Керівник представництва Фонду К.Аденауера в Україні Габріеле Бауманн, а також представники Фонду Анна Портнова та Морітц Юнгінгер розповіли учасникам семінару про те, як християнсько-демократичні цінності імплементуються в діяльність політичної партії в Німеччині.

Серед тренерів - Міжнародний секретар політичної молодіжної організації CDA (християнсько-демократична партія Нідерландів) Лотте Шиппер та Член правління політичної молодіжної організації CDA (християнсько-демократична партія Нідерландів) Том ван ден Брінк. Вони привезли із собою досвід розбудови молодіжної організації у Нідерландах.

Учасники семінару не могли не обговорити результатів останнього референдуму щодо ратифікації Асоціації “Україна – ЄС”, який відбувся нещодавно у Нідерландах. Учасники дискусії були одностайні у тому, що Україні треба посилювати міжнародну співпрацю та комунікацію, більше розповідати європейцям про нашу державу, її прагнення до Європи та непростий шлях реформ, які відбуваються у нашій країні. І саме молодь як найбільш динамічна частина суспільства має бути в авангарді такого спілкування. 

  Про комунікацію та роботу із аудиторією соціальних мереж розповів експерт з комунікацій в соціальних мережах, Голова Центру підтримки молодіжних ініціатив «Євромолодь» Іван Омелян. “Є стимул розвивати фейсбук спільноту та будувати нові мережеві комунікації. Майбутнє медіа – за соціальними мережами, 

адже вони мобільні та дають нам механізм швидкої комунікації”, – пише у Фейсбук учасниця семінару із Запоріжжя Тетяна Цвяткова. 

Від імені керівництва партії “Блок Петра Порошенка “Солідарність” із учасниками семінару зустрілись народні депутати України Артур Герасимов та Максим Саврасов.

“Саме молодь була в авангарді усіх українських революцій – починаючи від Революції на граніті і аж до Революції Гідності. Однак після революцій, коли ламаються старі, усталені правила, настає час для творення нового, для розбудови країни”, – вважає А.Герасимов.

 

“Україна сьогодні як ніколи вимагає оновлення кадрів в усіх сферах, на всіх рівнях управління – від місцевого до державного. Участь у молодіжній політичній організації нарівні із громадською діяльністю – це саме той механізм, який дає реальні інструменти для впливу на державну політику. Європейська  

практика молодіжних рухів свідчить, що саме вони формують кадровий резерв для майбутнього управління державою”, – переконаний М.Саврасов. 

Про специфіку діяльності молодіжної партійної організації учасникам семінару розповіли заступник керівника Секретаріату партії з ідеологічно-медійних питань Сергій Таран та Міжнародний Секретар партії Вірджинія Дронова.

«Обговорюємо суспільні комунікації молоді та створення всеукраїнської молодіжки «Солідарності». Ми зараз плануємо піти власним шляхом побудови молодіжної організації, бо досі всі партійні «молодіжки» створювалися зверху, в центрі. Ми ж формуємо її «знизу», на основі громадських ініціатив молоді і готові надавати максимум підтримки. І розуміємо, що владу, як і Україну, формуємо ми. І саме ми несемо відповідальність за все, що відбувається. Нам будувати країну, якою ми будемо пишатися», – зазначає учасник семінару з Черкас Сергій Рубан.

Після інтенсивної роботи в групах учасники семінару поділяться власними напрацюваннями, які надалі будуть реалізовувати у місцевих організаціях партії.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС 21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up