Точка зору: Аграрії знову вийшли під стіни парламенту з вимогою не допустити продажу землі с/г призначення

Точка зору: Аграрії знову вийшли під стіни парламенту з вимогою не допустити продажу землі с/г призначення

У мітингу в середу взяли участь більше 1 000 фермерів з усієї України. Серед гасел мітингу – «Депутати, не продавайте Україну!» і «Не дамо продати землю!».

Спікер парламенту А. Парубій відмовився зустрічатися з делегацією аграріїв, які принесли йому проект земельної реформи, в якій йдеться про запровадження мораторію на продаж земель с/г призначення до 2025 року.

В свою чергу депутати, представники профільного аграрного комітету вчергове наголосили на підтримці селян щодо продовження запровадження мораторію до того часу, поки не буде розроблена «дорожна карта земельної реформи».

Зокрема, народний депутат Сергій Лабазюк зазначив, що наразі в Україні немає можливостей для запровадження ринку земель сільськогосподарського призначення.

«Позиція аграрного комітету, і особисто моя, наступна - ми точно не маємо сьогодні можливості ні технічної, ні юридичної розпочати ринок землі. У нас є ряд проблемних пунктів на законодавчому рівні, які не врегульовують, хто має купувати землю, по якій ціні мають купувати землю, як ми захистимо вітчизняного виробника, фермера і так далі», - пояснив Лабазюк.

Під час круглого столу, який стосувався земельного питання, С. Лабазюк також додав, що аграрний комітет пропонує вводити експериментальний обіг земель сільськогосподарського призначення. Зокрема, в перші три роки після відкриття ринку продавати землю, яка знаходиться у державній власності і в обмеженій кількості.

На думку Лабазюка, це дозволить виявити та виправити недоліки, які можуть з'явитися в процесі функціонування ринку земель сільськогосподарського призначення.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 Вважались зниклими безвісти. «На щиті» повернулись троє військових з Хмельниччини 19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up