Чим запам'ятався 2016. Підсумки року у Хмельницькому

Чим запам'ятався 2016. Підсумки року у Хмельницькому

У 2016 році Хмельницький мав здобутки і втрати. «ВСІМ» підготувала найбільш цікаві та резонансні події, які відбувалися у нашому місті протягом року.   

Билися, сварилися і розважалися. Як змінилося наше місто за 12 місяців і з чим ми входимо у прийдешній рік – дивимося разом.

Атестований січень 

Перший місяць минулого року запам'ятався реформою правоохоронної системи. В січні у Хмельницькій області почалася переатестація поліцейських. Наша область стала другою після Київської. В результаті співбесід роботу втратили 338 поліцейських. Серед них були очільник хмельницької поліції Валерій Онісьєв і три заступники начальника обласної поліції Миколи Семенишина. І вже навесні почався реванш через суди. Після невтішних висновків звільнені правоохоронці почали оскаржувати рішення атестаційної комісії. Багатьом це вдалося. Після 7 місяців «відпустки» на посаду начальника Хмельницького відділу поліції повернувся і полковник Валерій Онісьєв.

Відео дня

Перейменований лютий 

Півсотні вулиць і провулків міста підпали під закон про декомунізацію. Топонімічна комісія запропонувала нові варіанти для перейменування. А хмельничани надсилали свої пропозиції до міської ради. В середині лютого на мапі міста з'явились вулиця Степана Бандери замість Маршала Рибалка, вулиця Квітки Цісик замість Колгоспної, а також вулиці Ярослава Мудрого, Михайла Драгоманова, Миколи Мазура, Повстанська, Спортивна...

Також у лютому вперше на лінію вийшли нічні тролейбуси. І хоч, як запевняють в КП Електротранс, рейси є збитковими, у новому році їх ще не відмінили. 

У березні завершили набережну 

Цьогоріч завершили реконструкцію набережної, яку розпочали ще у 2014 році. Хмельничани могли прогулюватися по новенькій плитці вже у березні. Протяжність ділянки, яка підлягала ремонту, складає 470 погонних метрів. Цю ділянку, до речі, не ремонтували десятиліттями. Саму набережну побудували на початку 60-х. Тому відкриття оновленої пішохідної частини з ліхтарями та лавочками стала справжньою подією для міста. Пішохідну зону набережної вимощено тротуарною плиткою загальною площею 3100 квадратів.  

У квітні з новим головою і без кіосків 

Навесні у Хмельницькому задумалися про зовнішній вигляд міста. Управлінці вирішили, що усі малі архітектурні форми повинні мати однаковий зовнішній вигляд. Розпочали з інвентаризації. Після підрахунку управління торгівлі кілька незаконно встановлених кіосків знесли. Найбільше всього нашуміли комунальники під час демонтажу «Веселої барлоги» в парку Чекмана. Але до стандартизації тимчасових споруд діло не дійшло. Побачимо, що буде у новому році. 

Ще одна подія квітня - призначення голови ОДА. 28 квітня  перший заступник голови Адміністрації Президента України Віталій Ковальчук офіційно представив нового голову Хмельницької обласної державної адміністрації Олександра Корнійчука. Представляли нового голову не без інцидентів. Місцеві активісти влаштували демонстративну акцію прямо у сесійній залі.

Сварливий травень 

У травні на ТОВ «Проскурівм’ясо», що на Ружичній, почали скаржитися місцеві жителі. Через відходи підприємства і нестерпний запах на подвір'ях люди не могли вести господарство. 

Не можна забути про травневі пригоди патрульної поліції. А точніше її керівника. Вночі активісти "Дорожнього контролю" зупинили службовий автомобіль головного копа Олега Костенка і змусили його дути в "Драгер", вирішивши, що він керував авто п'яним. Після службової перевірки в Києві вирішили, що головний хмельницький патрульний не перевищував службових повноважень. 

Після довгих років будівництва і сварок між підприємцями в травні свої двері відчинив новий павільйон на Виставці.  

Фестивалили у червні 

Протягом доби Хмельницький гудів - на міському пляжі вже четвертий рік поспіль проводили молодіжний фестиваль «Green Fest». Концерти, танці, лекції, кіноперегляди, змагання, майстер-класи… Яскравий захід зібрав тисячі хмельничан різного віку. 

У червні на маршрут вийшов старий-новий тролейбус, на ремонт якого в місті знайшли майже мільйон гривень. Темно-зелений транспорт тепер курсує дорогами міста. 

Масові звільнення у липні 

Перед початком нового навчального року управління освіти вирішило замінити десятки керівників ДНЗ і ЗОШ. Пропри протести батьків і колективів трудові договори  двом десяткам керівників навчальних закладів не продовжили. 

В середині літа розсварилися працівники місцевого зоокуточку. Виявилося, що там померли три тварини.  Після конфлікту дресирувальник Сергій Пальохін забрав подарованих ним місту тварин і відкрив власний звіринець у мікрорайоні Дубове. 
 

Серпневі лічильники 

«Хмельницькгаз» почав встановлювати загальнобудинкові лічильники у багатоквартирних будинках. Розпочали з вулиці Бандери. Коли місцеві жителі не дали встановити прилад обліку, хвиля обурення покотилася містом. У десятках дворах газовиків зустрічали зі скандалом. 
 Відзначився серпень і аварією на Старокостянтинівському шосе. Фура розтрощила кіоск і розбила 4 автомобілі

Заряджались у вересні 

У вересні навпроти «Дитячого світу» встановили п’ять «сонячних» лавочок, де можна підзарядити телефон. Причому в будь-яку погоду і час доби. Взимку зарядка також працює. Ми перевіряли. 

Жовтень із Фреймут, але без Насті і Потапа 

Другий місяць осені запам'ятався зірваним концертом Насті і Потапа в клубі "СВ".  Десятки активістів облили заклад кров'ю і закидали яйцями. Завершилось все дійство конфліктом з поліцією.  

Містян порадував приїзд інспектора Фреймут. Телеведуча похвалила мера, а знімальна група побилася з працівниками м'ясокомбінату під час перевірки. В результаті Ольга назвала перевірку в Хмельницькому найрезонанснішою у сезоні.

Смертельне зіткнення у листопаді 

Таксист Олег Зозуля виїхав таксувати у нічну зміну і не повернувся. В його «Део Ланос» влетів автомобіль патрульних. Після зіткнення чоловік не вижив. Досі триває слідство, а копи, які були в авто не відсторонені від роботи. 

В середині листопада Хмельницький завалило снігом.  

Зі зброєю у грудні 

Останній місяць року шокував. На Тернопільській копи підстрелили психічнохворого чоловіка, який кидався на перехожих із шилом. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події 09:21 На Львівському шосе 25 квітня не буде води 19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up