Рік тому Симчишин склав присягу: що за цей час відбулося у Хмельницькому

Рік тому Симчишин склав присягу: що за цей час відбулося у Хмельницькому
  • 26 листопада минулого року відбулася перша сесія міськради минулого скликання.

  • На ній Олександр Симчишин склав присягу міського голови.

  • Пригадуємо головні події, які сталися відтоді.

Рівно рік тому, 26 листопада, у Хмельницькому відбулася перша сесія нового скликання міської ради. На ній Олександр Симчишин склав свою другу присягу міського голови. Ми вирішили нагадати вам про головні події у місті, які відбулися відтоді й до сьогодні.

Кадрові рішення

З початком свого другого терміну Олександр Симчишин повністю оновив склад своїх заступників. Своїх посад позбулися Андрій Бондаренко, Володимир Гончарук, Анатолій Нестерук та Галина Мельник. Натомість були призначені Микола Ваврищук, Василь Новачок, Роман Примуш та Михайло Кривак. Останній під час першого терміну був секретарем міської ради, але вже не міг займати цю посаду, оскільки не став депутатом.

Роман Примуш згодом звільнився, а замість нього заступником став Олег Шинкарук. Секретарем міської ради зараз є Віталій Діденко. З найближчого оточення Симчишин залишив на своїй посаді лише Юлію Сабій. Як і раніше, вона є керуючою справами виконавчого комітету.

Відео дня

Серед інших кадрових змін варто згадати призначення директора департаменту освіти. Ним у лютому цього року стала Надія Балабуст, однак цього тижня вона подала заяву про звільнення. Також варто відзначити призначення нового директора «Електротрансу» Сергія Бобуха, а також нового виконувача обов’язки начальника управління транспорту — Юрія Смолінського.

Тривалий час повноцінного керівника не має комунальне підприємство по будівництву, ремонту та експлуатації доріг. У грудні 2020 року виконувачем обов’язки директора був призначений Анатолій Статкевич. Але протримався він не довго. Через транспортний колапс, що стався у березні цього року, його звільнили. Натомість в. о. знову призначили головного інженера Володимира Шваєнка.

Також варто згадати зміни у структурі виконавчого комітету. Зокрема, замість управління житлово-комунального господарства був створений департамент інфраструктури. Його керівником, як і управління-попередника, став Василь Новачок. Він же за сумісництвом є заступником Симчишина. Також був ліквідований департамент архітектури. Три підпорядковані йому управління стали окремим підрозділами.

Зростання тарифів

2021 рік відзначився зростанням тарифів на комунальні послуги та проїзд. У січні набули чинності нові тарифи на холодне водопостачання та водовідведення, у червні — тарифи на сміття та проїзд, у листопаді — на опалення та гарячу воду.

«Електронний квиток» та платне паркування

Суттєвих змін протягом цього року зазнала транспортна сфера. Окрім кадрових змін та здорожчання вартості проїзду, був запущений «Електронний квиток» у тролейбусах. Спершу це відбулося для пільговиків — їх зобов’язали мати спеціальні картки та валідувати їх за кожної поїздки, а інакше платити на загальних підставах.

Згодом почали продавати проїзні картки для «платних» пасажирів. Їх можна поповнювати та використовувати для проїзду у тролейбусах. У липні «Електротранс» перейшов на безготівкову оплату проїзду, а кондукторів змінили контролери. Через це, до слова, відбувся спад виторгу.

У липні цього року презентували інспекцію з паркування. Зараз інспектори знаходять та штрафують водіїв, які ставлять свої авто з порушеннями. Крім того, у місті після багаторічної перерви відновили платне паркування.

Отруєння дітей, скандал з майданом та забруднення струмка на Озерній

Серед найбільш помітних подій також варто відзначити отруєння дітей в НВО №1. Про нього стало відомо 8 вересня цього року. Підозри на захворювання були у майже сотні дітей, а також в однієї дорослої. Виявилося, що причиною був золотистий стафілокок, який виявили у чотирьох працівників харчоблоку. Через цю подію у МОЗ ініціювали перевірки у закладах освіти по всій Україні.

На початку липня цього року розгорівся скандал через ремонт майдану Незалежності. Його виконали струменевим методом, і результат обурив містян. Заступник Симчишина Василь Новачок прокоментував ремонт фразою «та нам нормально», яка стала мемом. Це обурило хмельничан ще більше.

Кілька людей на чолі Дмитром Прудивусом прийшли на акцію протесту до пам’ятника «Віра. Надія. Любов». Паралельно цій акції відбулася інша — біля міської ради. На неї прийшли люди, які мали вигляд безпритульних та алкозалежних. З собою мали плакати, спрямовані проти Василя Новачка, при чому його прізвище було написане з помилками.

Один з учасників демонстративно розповідав, що «Діма» йому заплатить за акцію, ймовірно, натякаючи на Дмитра Прудивуса. На думку експерта Олексія Голеншина, така акція є політтехнологією міської ради або тих, хто «біля неї». Понад половина наших читачів тоді висловила думку, що акція під міськрадою організована «Командою Симчишина».

У березні цього року фахівці Держекоінспекції повідомили про забруднення струмка, який впадає в озеро в мікрорайоні Озерна. Причиною вважають потрапляння фільтрату з розташованого поряд сміттєзвалища. Місцеві мешканці неодноразово помічали випадки загибелі риби у водоймі. При цьому в «Спецкомунтрансі» своєї провини не визнають.

Нові будівництва

Протягом другого терміну Олександра Симчишина продовжилося будівництво Палацу спорту. Це найдорожчий об’єкт у місті, за яким зараз тривають роботи. Також відбулися відкриття нових крил в НВО №1 та ліцеї №17. Готується відкриття початкової школи №1 у мікрорайоні Озерна. Крім того, відкрили для руху першу чергу вулиці Мельникова.

Опитування

Як ви оцінюєте цей рік роботи Олександра Симчишина?

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Спортцентр Production

    Максим, не вийо.
  • Читач83

    Команда Симчишина єдина порізала (може і на дрова) всі дерева  в центральній частині Хмельницького і продовжують це робити зараз.Дерева,які залишились-хворіють.Скоро ми в центр ні ногою,бо картина виглядає,ніби після нашестя сарани.Хлопці списують гроші на благоустрій.В районі майдану запланований асфальт-все що кидається а очі.Одним  словом "до основанья, а затем..."

keyboard_arrow_up