Файні хмельницькі новини 2020: підбірка з сайту “ВСІМ”

Файні хмельницькі новини 2020: підбірка з сайту “ВСІМ”
  • Написання коду для ракети Ілона Маска й долання пішки сотні кілометрів.
  • 2020 рік запам’ятався не лише пандемією, а й низкою файних новин.
  • Підготували для вас підбірку позитиву, що внесли в рік Щура хмельничани.

Рік Білого Щура добігає свого кінця. Для багатьох він видався нелегким. Пандемія коронавірусу - чи не головний “сюрприз” 2020 року. Карантинні обмеження загнали багатьох підприємців у глухий кут. А що й мовити про кількість хворих на COVID-19 та число летальних випадків. “Суцільний негатив”, - скажете ви. Та пропонуємо вам згадати інше - позитив, який не оминув хмельничан в 2020 році.

Ми підготували підбірку файних новин на нашому сайті за останній рік. Саме такі факти доводять - у кожної медалі є дві сторони. Гортайте, переглядайте і згадуйте. А найголовніше - заряжайтесь позитивом на наступний рік. І він неодмінно завітає до вашого життя. 

Пологи вдома разом з чоловіком

Відео дня

Про цю історію хмельничанка розповіла журналістам vsim.ua на початку 2020 року. Друга вагітність Оксана була не з легких. Та особливою її зробило дещо інше. Жінка народила вдома, а пологи приймав її чоловік. Все сталося неочікувано, тож часу на роздуми не було. Коли дитина показала голівку, подружжя зрозуміло: діватися нікуди. 

Потуга одна, друга… і маленький Діма з’явився на світ. “У чоловіка тремтіли руки” - розповідає Оксана. Від емоцій, які щасливе подружжя відчули в той момент, віднімало мову. Жінка розповідає, що в Сергія одночасно йшли сльози та сяяла посмішка “на всі 32”. В результаті - жінка народила здорового сина всього за 20 хвилин. Подробиці цієї позитивної історії читайте тут. 

Грант на здійснення мрії

Леся Шевчук - мама хлопчика з особливими освітніми потребами. Він має рідкісну генетичну хворобу. Син надихнув її на участь у престижній вчительській премії Global Teacher Prize Ukraine. Подати заявку на конкурс міг будь-який вчитель безвідносно до його досягнень та регалій. Спробувати удачу вирішала і хмельничанка. 

Мрію Лесі вибрали з-поміж сотень інших заявок. Адже просила вона не за себе, і навіть не лише за свого Богданчика. Леся прагнула покращити умови для десятків діток з особливими освітніми потребами. Вона просила про спеціалізований автобус для СЗОШ № 8. І мрія вчительки здійснилася. На початку 2020 року на територію школи заїхав комфортабельний автобус. Його подарували постійні партнери премії агроіндустріальний холдинг МХП. Детальніше про цю історію читайте тут.

“Не впаде корона, якщо посидиш вдома”

У непростий час для країни і світу, хмельничанин Оле записав кліп під назвою “Корона”. На написання слів та музики в Олега пішла рівно доба. Каже, що мав конкретну мету, тому натхнення не забарилося.

Відеокліп на пісню Олег записував вдома. Каже, що ситуація зобов’язувала. Адже хотів мотивувати хмельничан залишитися вдома. За словами автора, в пісні він хотів не лише пояснити місцевим мешканцям, що на вулиці небезпечно, а й стимулювати дати планеті відпочинок. Дивіться кліп і пишіть в коментарях, чи сподобалося.

У босого Валентина з’явився друг у сандалях

Ряди хмельницьких “моржів” поповнилися: у босого Валентина з’явився друг у сандалях

Минулої зими до до редакції “ВСІМ” завітали двоє хлопців у шортах та майках. Один із них навіть засвітив своїми голими ступнями. Про Валентина, який ходить вулицями міста у майці, шортах і босоніж, ми писали раніше

Ані зима, ані сніги не змінили спосіб його життя. Тож він, як і раніше, розгулює без взуття. Ба більше, хлопець знайшов собі побратима - Андрія. Зовнішній вигляд  нового “моржа” відрізняється від образа Валентина наявністю взуття. Щоправда, це літні сандалі. Більше про цю історію читайте тут.

20 років в берцах. Історія підполковниці з Хмельницького

Влучити в рухому ціль з 300 метрів, викопати окоп чи сісти за кермо БТРа - запросто. Каже підполковниця із Хмельницького Оксана Жилдак. В лавах прикордонників жінка понад 20 років. За цей час, де лишень не ступала її нога. Служила і під пекучим одеським сонцем, і на кордоні з Молдовою, і навіть у Краматорську. В останній поїхала добровільно. Бо хто, як не вона. Саме з таким девізом Оксана крокує по життю. 

У вільний від роботи час, Оксана вишиває чудові картини бісером та обожнює читати детективи. Свою історію жінка розповіла журналістам vsim.ua навесні. Щоб дізнатися більше, переходьте за посиланням.

Пішки подолали 100 кілометрів. Про шалених мандрівників

Шалений день без сну та їжі: хмельничани пішки подолали 100 кілометрів

Ідея пройти 100 кілометрів без їжі і сну не нова. Її вдало втілив у життя столичний тревел-блогер Андрій Пивоваров. Чоловік подолав таку відстань пішки за 33 години. Про свій, сповнений болю і пригод шлях, він розповів в Instagram. Допис побачили хмельницькі “Морські котики”. Спочатку дивувалися, потім захоплювалися, а згодом зі словами “Хіба то рекорд?”, хмельницькі мандрівники ринули підкорювати нові вершини. На мандрівку зважилося 8 відчайдухів.

В дорозі були 25 годин. Мандрували навколишніми селами, бездоріжжям та полями по болоті.  До пункту призначення дійшли лише двоє. Читайте тут, чому вони на таке наважилися, як долали сотню кілометрів і які враження отримали.

Випускник ХНУ написав код для ракети Ілона Маска

Випускник ХНУ написав код для польоту ракети Ілона Маска

Наприкінці весни світ жваво обговорював запуск американської ракети в космос. Вперше в історії астронавти відправилися на транспорті, що створила приватна компанія. Нею стала SpaceX, засновником якої є мільярдер Ілон Маск.

З’ясувалося, що до космічного польоту залучений один із українців. Йдеться про Олексія Пахунова, який родом із Житомира. Чоловік зіграв важливу роль для компанії SpaceX, а саме - написав програмний код для ракети. Він є випускником Хмельницького національного університету. Чоловік закінчив спеціальність «Комп’ютерні системи та мережі». Більше про це читайте тут. 

Краща “хімічка” в Україні

“На уроці прошу дістати телефони”: вчителька з Хмельницького розповіла, як стала кращою в області

У Києві під час урочистої церемонії оголосили переможця цьогорічної національної премії Global Teacher Prize Ukraine. За головний приз - 250 тисяч гривень, а також поїздку на Global Education & Skills Forum nf інтерактивну панель EdPro змагалися десять фіналістів.

Наталія Зима, вчителька хімії з Технологічного багатопрофільного ліцею з загальноосвітніми класами імені Артема Мазура (Хмельницький) перемогла в номінації "Найкращий вчитель хімії". Про переможців в інших номінаціях читайте тут. 

Хмельничанин отримав гроші на свій бізнес у центрі зайнятості

Хмельничанин отримав гроші на свій бізнес у центрі зайнятості. Це можете зробити і ви

Відслужив на Сході, розробив бізнес-план та відкрив власну справу — все це про 28-річного хмельничанина Артема Дячка. У відкритті власного бізнесу йому допоміг Хмельницький міський центр зайнятості. 

Там Артем Дячок отримав одноразову виплату, яку витратив на відкриття теплиць для вирощування зелені. Розповідаємо тут  детальніше про історію хмельничанина та пояснюємо, як можна отримати гроші на свій бізнес.

Історія 15-річної арбітра Каріни

“Подруги в шоці, що я почала цим займатися”: як 15-річна хмельничанка працює футзальним арбітром

Футбол - як правило, це заняття пов’язане із чоловіками. Більшість хлопців ще з дитинства починають “буцати” м’яча і уявляти себе зіркою футболу. В дорослому віці хтось перетворює це в хобі, а хтось навіть в заробіток. Наша історія суперечить всім стереотипам. Головним персонажем є 15-річна дівчина Каріна Лучковська.  

Вже два роки вона працює футзальним арбітром або як кажуть рефері. Одягаючи спеціальну форму, беручи карточки та свисток, вона годинами перебуває в залі чи на міні-футбольному майданчику. При цьому контролює хід гри - тобто дотримання усіх правил. Більше про незвичне захоплення дівчини можете прочитати в нашому інтерв’ю.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 Вважались зниклими безвісти. «На щиті» повернулись троє військових з Хмельниччини 19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up